Γενικά

Άμεσα αποτελέσματα: Tricks που σε βοηθούν να χάσεις βάρος χωρίς να το αντιληφθείς

Το να χάσεις βάρος δεν είναι εύκολη υπόθεση και αυτό το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά…
Χρειάζεται έναν τέλειο συνδυασμό γυμναστικής και καλής διατροφής κι αυτό συνεπάγεται με χρόνο και κόπο και για τα δύο. Ωστόσο, πρέπει να ξεκινήσεις κάνοντας μικρά βήματα, τα οποία μπορούν να σε οδηγήσουν σε μεγάλες και δραστικές αλλαγές.

Οι μικρές αλλαγές όχι μόνο είναι πιο διαχειρίσιμες αλλά μπορούν να αλλάξουν εντελώς τον τρόπο ζωής σου και καθιστούν πιο εύκολο να δεις την πρόοδο που έχεις σημειώσει, σύμφωνα με τους ειδικούς. Και αυτό με τη σειρά του μπορεί να σε βοηθήσει να δεις ποιες αλλαγές λειτουργούν στο δικό σου σώμα και ποιες όχι.

Οι ειδικοί, λοιπόν, συνιστούν 6 tricks που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος πιο γρήγορο όσο απίθανο κι αν σου φαίνεται!

Ξεκίνα τη μέρα σου με νερό
Οι περισσότεροι ξυπνάμε αφυδατωμένοι και συνεχίζουμε τη μέρα μας στον ίδιο ρυθμό. Πέρα απ’ το γεγονός ότι η αφυδάτωση επιβραδύνει τον μεταβολισμό σου είναι εξαιρετικά εύκολο να μπερδέψεις τη δίψα με την πείνα. Το αποτέλεσμα; Καταλήγεις να τρως υπερβολικά ενώ το μοναδικό που χρειάζεσαι είναι ένα ποτήρι με νερό. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να πιεις ένα ποτηράκι νερό και τα καλά νέα είναι πως ο καφές μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό!

Κάνε μικρά αλματάκια πριν το μπάνιο
Τα αλματάκια είναι ό,τι πρέπει όση ώρα περιμένεις να ζεσταθεί το νερό για να κάνεις το μπάνιο σου. Μπορείς επίσης να τα εντάξεις κι αλλού μέσα στο πρόγραμμά σου στην ημέρα ενώ θα κάψεις και περισσότερες θερμίδες. Τι ψυχή έχουν 5λεπτα αλματάκια; Δες το σαν παιχνίδι.

Γέμισε το πιάτο σου με φρούτα και λαχανικά
Βάλε στο πιάτο σου λίγο χρώμα! Πρώτα γέμισε το μισό απ’ το πιάτο σου με φρούτα ή λαχανικά. Πες ναι στο μαρούλι, στο αβοκάντο και σε όλα τα φρούτα. Έτσι θα πάρεις και όλες τις θρεπτικές ουσίες που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου.

Κάνε διαλογισμό
Μπορεί ο διαλογισμός από μόνος του να μη σε βοηθά να χάσεις βάρος ωστόσο έχει σοβαρή επίδραση στις προσπάθειες που κάνεις. Μειώνει το άγχος και αυτό με τη σειρά του μειώνει την επιθυμία για φαγητό που σχετίζεται με το άγχος.

Μην ξεχνάς το σνακ σου
Το απογευματινό σνακ πρέπει να είναι γεμάτο με πρωτεΐνες και υγιή λίπη για να σε «κρατήσει» μέχρι το επόμενο γεύμα σου. Το σνακ μπορεί επίσης να σε ξυπνήσει καθώς η πρωτεΐνη αυξάνει τα επίπεδα ντοπαμίνης και βάζει το σώμα σου σε εγρήγορση!

Πιο σκληρή άσκηση
Όταν κάνεις γυμναστική είναι πιο σημαντικό να αυξάνεις την ένταση, να προσπαθείς περισσότερο ενώ η διάρκεια δεν έχει τόση μεγάλη σημασία. Οι μεγαλύτερες προσπάθειες σημαίνουν και καλύτερα αποτελέσματα. Καλύτερα περισσότερα βάρη αλλά λιγότερες επαναλήψεις, γιατί έτσι θα χτίσεις τους μύες σου, θα αυξήσεις τον μεταβολισμό σου και θα χάσεις περισσότερο λίπος.
πηγή

To Top